Doorgaan naar hoofdcontent

Gaat er ook nog iets aan gedaan worden?



Jawel, zouden we zeggen! We  zitten niet stil.

Zaterdag 18 januari gaan we naar een woonconferentie en hopen dan vele gelijkgestemden te treffen, ofwel huurders van Vestia die het ook niet meer pikken! Het aantal groeit steeds harder.
Ook hopen we aan het einde van de maand meer duidelijkheid te hebben of de volgende stap in een eventuele verkoop aan Woningbelang door gaat.

Laten we met zijn allen hopen dat dit allemaal doorgang krijgt en dat we goed nieuws te vertellen hebben. Ondertussen blijven we bij alle mogelijke instanties aandacht vragen voor de problematiek Vestia en gaan,  niet akkoord met afschepen zoals Vestia met ons probeert te doen.
Ons motto is ondertussen dan ook geworden: Huurders zijn ongelukkig, helaas voor Vestia maar dan wordt Vestia nog ongelukkiger en gaan we er nog harder (het liefst met gestrekt been) in.
Wat zouden we kunnen doen als de verkoop aan een andere corporatie niet door zou gaan?
-          Zelf een corporatie oprichten met alle woningen van het Vestia bezit daar inkomen.
-          Zorgen dat Vestia haar taken wel uit gaat voeren door ze aan de schandpaal te nagelen. Dit is echter een ding waar Vestia niet warm of koud van wordt. Lullen kunnen ze, maar iets doen niet.
-          De verantwoordelijke minister “ontvoeren”, zodat ze alle ellende door Vestia veroorzaakt, met eigen ogen moet bekijken en haar laten zien en voelen hoe het met de woningen gesteld is.
-          Beslag laten leggen op alle tegoeden van Vestia om Vestia te dwingen om alle problemen meteen op te lossen.
-          Zwartboek maken met alle verhalen van de huurders er in. Dit zijn allemaal in-en intrieste verhalen. Zou het dan duidelijk gaan worden?
-          Vestia failliet laten verklaren, maar dan hebben alle corporaties een nog groter probleem dan ze nu al door Vestia hebben. Denk aan de verhuurdersheffing, want deze is mede door het wanbeleid bij Vestia ontstaan. Dank je wel Vestia!
-          Alle bestuurders zelf zonder geld laten zitten, zodat ze kunnen voelen hoe het is om uitgehongerd te worden.

Er spoken zoveel gekke ideeën door onze hoofden, maar we gaan verder waar we gebleven zijn en zetten er nog een tandje bij. 
-          Vorig jaar hebben we een enquete gehouden en daaruit is een klinkend rapport gekomen.
-          In december is er vanuit het tv-programma Kassa een interview met ons geweest en we zullen gevolgd gaan worden.
-          Nog meer Tweedekamerleden op werkbezoek krijgen en hen duidelijk maken dat de maat vol is.
-          Misschien een manifestatie opzetten waarbij alle huurders van een Vestia woning naar het Malieveld gaan om te laten zien dat we het niet meer pikken en echte goede oplossingen willen. Is het Malieveld net weer een beetje bekomen van de boeren, bouwers, leraren en zorgpersoneel dan komen de Vestia huurders dat mooie grote veld plattrappen.
WIE GAAT ER MEE!
We zijn het toch allemaal zat of is er iemand echt tevreden? Heeft iemand geen achterstallig onderhoud, geen torenhoge huren of een Energielabel van B of hoger?
We hebben nog niemand gehoord die met alles helemaal tevreden was.

Wij als bewonerscommissie zijn reeds flink op ons budget gekort. We vermoeden dat ze schrik hebben dat we hun eigen ruiten ingooien, maar dat doen we ook zonder budget.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat bedoelen we met malaise

Wat gaat er toch allemaal fout bij Vestia? - Veel te hoge huren, want veel sociale huurwoningen vliegen boven de sociale huurgrens. - Geen onderhoud of echt lap-en prutswerk - Niet luisteren naar huurders, want deze zijn toch helemaal niet belangrijk - Renovaties die compleet uit de hand lopen. De huurders worden vergeten en veiligheid komt in het    gedrang. - CV-installaties die door brandgevaar DIRECT vervangen dienen te worden, maar nog rustig 3-4 jaar mee moeten gaan. Desnoods met een stukje aluminiumtape. Och ja dan lijkt het toch gemaakt. - Rotte deuren en kozijnen waar de gaten in staan, zijn volgens Vestia nog keihard terwijl het water     naar binnen loopt. Alleen bij mutatie wordt plotseling het dakraam wel verandert omdat het geen   eenheid meer is. Nu niet meer want de rest zijn nog allemaal de oude dakramen die lekken als een     zeef. - Geen enkele isolatie in de woningen, maar daar wordt geen geld meer geïnvesteerd, want misschien   worden ze wel verkocht.

Kan er ook een keer iets goed gaan?

Er gaat zoveel fout bij Vestia dat het bijna een wonder genoemd mag worden als er eens een keer iets goed gaat. Voor zittende huurders wordt absoluut niets gedaan!   Echter als je als nieuwe huurder in een woning van Vestia komt, dan mag je momenteel in je handen klappen al is de prijs die je er voor betaald er ook naar.   Alles boven de grens van sociale huurwoning wordt grondig gerenoveerd zoals een nieuwe keuken, nieuwe CV-installatie, nieuwe badkamer en een nieuw toilet! Als zittende huurder krijg je zelfs na een periode van zo’n 30 jaar nog geen nieuwe keuken. Je wordt gestraft voor het feit dat je zelf alles netjes bijhoudt en kleine reparaties uitvoert. Dat alle keukendeurtjes bijna wekelijks vastgedraaid moeten worden dat deert hen niet. Een CV-installatie die bekend staat als brandgevaarlijk mag niet vervangen worden, omdat deze nog niet de leeftijd hebben om vervangen te worden. Een badkamer onder de schimmel en vochtplekken doordat de voegen van de gevels niet meer

Ons verhaal aan het zwartboek!

Ik woon met mijn man en 3 kinderen sinds 2012 in een woning van Vestia. Helaas als we dit allemaal geweten hadden, wat we nu weten dan waren we niet in dit huis gaan wonen. Het begon met het feit dat in het verleden dit huis vol heeft gestaan met hennep! Heerlijk (ahum) we werden gelijk dolfijn toen we de eerste keer de deur binnen stapte en het gehele huis was zwart al dan niet zo geverfd. De complete Elektra was gesaboteerd en alle ventilatiegaten waren dicht gepurd. Jeetje, maar we hebben zelf 2 rechterhandjes en kunnen en willen best wat doen om onze woning weer netjes en er weer een thuis van te maken. Niet wetende dat Vestia vervolgens overal zijn handjes van aftrok. Geen nieuwe keuken, waar de keukenkastjes ongeveer 5cm dik waren door wateroverlast, geen nieuwe stoppenkast, want dit hadden we zelf gedaan?? Geen nieuwe badkamer die zwart zag van de schimmels en overal waren de ventilatiegaten dicht. Buiten viel de verf samen met de bijbehorende stukken kozijn zo op de gron