Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe gaan we het aanpakken?


Dat we Vestia gaan aanpakken staat buiten kijf!
We hebben hulp van de SP en samen met hen zijn we een zwartboek aan het maken. Helpen jullie mee door jullie verschrikkelijke verhalen te delen?
We komen tussen 29 februari en 7 maart bij u aan de deur om even te buurten over Vestia. We zullen dan ook vragen naar uw WOZ-waarde vragen, omdat de WOZ-waarde 20% van de huur omvat. Voor wie is de hoge WOZ-waarde gunstig? Volgens ons voor de gemeente door de belastingen komt er meer geld binnen. Verder voor Vestia want hoe hoger de WOZ-waarde is hoe hoger de huur mag zijn. De gewone hardwerkende burger is hier de dupe van!
De WOZ-waarde mag dus niet te hoog zijn, zeker niet in met de onderhoudsstaat van de woningen! Elke woning van Vestia heeft achterstallig onderhoud en zijn niet of nauwelijks geïsoleerd en daardoor daalt de waarde aanzienlijk.
Hopelijk krijgen we binnenkort heel goed nieuws en worden de woningen overgenomen door Woningbelang. Helaas kunnen we niet van hen verwachten dat alle problemen, het achterstallig onderhoud  en verduurzaming van de woningen binnen no-time allemaal opgelost zijn. Als extraatje zou het ook nog eens geweldig zijn als de woningen in ieder geval allemaal weer  in de sociale woningbouw terecht komen.
Op 7 februari hebben we Paul Smeulders van Groen Links in de gemeente mogen ontvangen en hebben we hem persoonlijk de schrijnende verhalen van jullie kunnen vertellen. We hebben over en weer ervaringen en tips uitgewisseld. Hopelijk vinden nog meerdere Kamerleden de weg naar Bergeijk, zodat het kamerbreed gedragen gaat worden dat Vestia zich moet schikken aan haar taak!
We willen op 20 maart met zo veel mogelijk huurders uit Bergeijk naar Rotterdam, waar de uitreiking van het Zwartboek aan Vestia wordt uitgereikt! Gaat U mee?
Wij willen Vestia zeer beteuterd zien kijken als ze zien dat huurders uit het gehele land het beu zijn om naar de gladde praatjes van de Vestia directie te luisteren en er niets gedaan wordt.
Vestia herkent zich nergens in als het niet in hun straatje past, laat staan dat enkel een zwartboek indruk zal gaan maken. Echter met heel veel mensen kunnen ze er niet meer om ons heen!

Wilt U graag mee, laat het dan even weten. Via de bekende wegen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wordt 2020 een jaar om nooit te vergeten?

Gaan we er voor zorgen dat 2020 een jaar wordt om nooit te vergeten door Vestia op haar taken te wijzen en dat er dan ook maar eens iets aan gedaan gaat worden. Wat gaan we ons best weer doen! We hebben een aantal zaken die door het gehele land spelen en willen deze U tonen. Maakt U hetzelfde mee of ziet U het om U heen gebeuren? Stuur ons een bericht of reageer op de blog, want zonder uw hulp kunnen we niet! We gaan nu echt ervaringen vanuit het gehele land erbij betrekken om zo Vestia te dwingen. Het kan en mag zo niet verder gaan! Er dreigt weer een huurverhoging van god weet hoeveel aan te komen! De verhoging zou enkel de inflatie zijn, echter dat is al lang niet meer op te brengen. De inflatie bedraagt over 2019 2,63%! Dat betekent dat sinds 2011 de huren zowat verdubbelt zijn en het onderhoud, duurzaamheid en leefbaarheid neemt enkel verder af. We zullen er iets aan moeten doen!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Waar zijn we de laatste weken weer allemaal mee bezig geweest, want stil zitten gebeurd echt niet al lijkt het soms wel zo.   Op 23 juni hadden we in Bergeijk een actiedag georganiseerd met de SP-actie 0% is genoeg. ’s Morgens togen we naar het pleintje bij de Jumbo in Bergeijk. Ja we weten dat het een doordeweekse dag is en dat veel mensen moeten werken, maar ook het weer was ons enigszins te goed gezind. We hadden helaas minder belangstelling om onze actie kracht bij te zetten, maar ondertussen is de lokale politiek en de regionale krant toch aanwezig geweest! Ook zijn we al enkele keren met de SP in overleg over de actie en hebben we samen met hen het Zwartboek uitgereikt aan Vestia. Helaas kwam daar een zeer onbevredigend antwoord op en gaan ze gewoon op de huidige voet verder. Ook zijn we met de Bond Precaire Woonvormen bezig om de huurverhoging te weigeren, want je moet toch een statement kunnen maken? De druk blijft echter op de ketel bij Vestia maar ook zeker bij ministe

Ons verhaal aan het zwartboek!

Ik woon met mijn man en 3 kinderen sinds 2012 in een woning van Vestia. Helaas als we dit allemaal geweten hadden, wat we nu weten dan waren we niet in dit huis gaan wonen. Het begon met het feit dat in het verleden dit huis vol heeft gestaan met hennep! Heerlijk (ahum) we werden gelijk dolfijn toen we de eerste keer de deur binnen stapte en het gehele huis was zwart al dan niet zo geverfd. De complete Elektra was gesaboteerd en alle ventilatiegaten waren dicht gepurd. Jeetje, maar we hebben zelf 2 rechterhandjes en kunnen en willen best wat doen om onze woning weer netjes en er weer een thuis van te maken. Niet wetende dat Vestia vervolgens overal zijn handjes van aftrok. Geen nieuwe keuken, waar de keukenkastjes ongeveer 5cm dik waren door wateroverlast, geen nieuwe stoppenkast, want dit hadden we zelf gedaan?? Geen nieuwe badkamer die zwart zag van de schimmels en overal waren de ventilatiegaten dicht. Buiten viel de verf samen met de bijbehorende stukken kozijn zo op de gron