Doorgaan naar hoofdcontent

Wat leven we vandaag de dag toch in een vreemde periode


Wie had gedacht dat we aan social distancing moesten gaan doen een half jaar geleden? Wij niet, U wel???
Voor veel mensen lijkt het of het leven tot stilstand is gekomen en velen hebben helaas erg slecht nieuws in hun familie/ vrienden / kennissenkring gekregen. Wat kan een gek virus ons leven verschrikkelijk op zijn kop zetten. We houden ons bij de gedachte dat we jong en vitaal zijn en ons netjes aan de regels proberen te houden, maar voor de ouderen en mensen uit de risicogroepen is het net of hun leven compleet verandert en eenzaam geworden is. Let goed op elkaar en steek die helpende hand toe aan degene die het nodig hebben. Een praatje, een boodschap doen is geen moeite, maar een oh zo groot gebaar.
We staan als bewonerscommissie ook absoluut niet stil al is het sociale contact wat moeizamer. We proberen iedereen te bereiken en voor iedereen het beste er uit te halen om het voor alle huurders van Vestia zo comfortabel te maken. Landelijk en regionaal gaan we door en we leren allerlei nieuwe dingen. We zijn gaan vergaderen via Zoom! De eerste keer is vreemd, best eng, maar werkt ook zeer goed.
We willen inzetten op een huurbevriezing, voor alle woningen. Dat is de eerste eis die we hebben en beter onderhoud! Als Vestia niet wil luisteren en toch de maximale huurverhoging wil gaan toepassen dan kunnen we een stap verder gaan door de huurverhoging te gaan achterhouden.
Wij als bewonerscommissie zouden ook heel graag zien dat Vestia naast de huurbevriezing, waar we al een aanzet hebben gegeven door bezwaar aan te tekenen bij de gemeente over de WOZ-waarde. De gemeente is niet reëel naar ons idee en dat komt de huurders ook absoluut niet ten goede. Met andere woorden we worden van beide kanten besodemietert, zowel Vestia als de gemeente en dat over de rug van de laagst verdienende mensen in hun gemeente. We zouden ook graag zien dat Vestia eindelijk wel goed en netjes onderhoud gaat plegen en dan hebben we het maar niet over renovatie, maar ook zou verduurzaming van de woningen al een zeer grote vooruitgang zijn. Geen wind meer door ramen en muren, gewoon goed geïsoleerde gevels en daken met daarop zonnepanelen. Misschien een idee om aan natuurlijke isolatie van de gevels te gaan doen?  Al denk ik dat we daar vanuit Vestia ook weer heel terughoudend voor moeten zijn, want voordat je het weet heb je geen raam meer in je woning en gaat alles mis wat er mis kan gaan. Van glas over je kop tot asbest in je nek of een gebarricadeerde deur, maar een open gevel ernaast. We horen zeer vreemde verhalen uit alle andere plaatsen van Nederland. Nog maar niet te spreken over de Tweebosbuurt in Rotterdam daar wordt een complete wijk platgegooid omdat Vestia daar een mooie subsidie voor krijgt en woningen waar ze nog meer geld voor kunnen vragen. Waar de mensen blijven die er al hun hele leven wonen, daar maakt Vestia zich niet druk over!
Als huurders van een Vestia woning zijn we gewoon de makkelijkste melkkoeien en geldautomaten voor hen. We betalen veel te veel huur, want de woningen zijn dit absoluut niet waard en we worden gekleineerd om alle luxe van de directie en de puin van de vorige directie maar te betalen.
Zo denken wij over dit alles, maar heeft u ook ideeën? Geef ze aan ons door of wil je meepraten en ook eens zoomen? Ook dat kan en dan wordt u uitgenodigd voor 20 april aanstaande. Geef dit aan ons door en we zullen de link met u delen, zodat u dit mee kunt maken en op deze manier een landelijk actieplan te bedenken. Dus wat 20 maart helaas geen doorgang kon vinden, gaat nu op 20 april gewoon door. Het is voor iedereen wennen, maar we proberen het. We mogen ons niet laten verslaan door de monsters die Vestia en COVID-19 heten!

Doet U mee stuur even een bericht via de bekende kanalen, zoals info@bewonerscommissiebergeijk.nl, een messenger bericht via de facebookpagina bewonerscommissie Bergeijk of een bericht via de telefoon op 06-83996153 (Anita) of 06-46236443 (Fred) en uit je ideeën! Met  meerderen weten we veel meer als alleen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wordt 2020 een jaar om nooit te vergeten?

Gaan we er voor zorgen dat 2020 een jaar wordt om nooit te vergeten door Vestia op haar taken te wijzen en dat er dan ook maar eens iets aan gedaan gaat worden. Wat gaan we ons best weer doen! We hebben een aantal zaken die door het gehele land spelen en willen deze U tonen. Maakt U hetzelfde mee of ziet U het om U heen gebeuren? Stuur ons een bericht of reageer op de blog, want zonder uw hulp kunnen we niet! We gaan nu echt ervaringen vanuit het gehele land erbij betrekken om zo Vestia te dwingen. Het kan en mag zo niet verder gaan! Er dreigt weer een huurverhoging van god weet hoeveel aan te komen! De verhoging zou enkel de inflatie zijn, echter dat is al lang niet meer op te brengen. De inflatie bedraagt over 2019 2,63%! Dat betekent dat sinds 2011 de huren zowat verdubbelt zijn en het onderhoud, duurzaamheid en leefbaarheid neemt enkel verder af. We zullen er iets aan moeten doen!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Waar zijn we de laatste weken weer allemaal mee bezig geweest, want stil zitten gebeurd echt niet al lijkt het soms wel zo.   Op 23 juni hadden we in Bergeijk een actiedag georganiseerd met de SP-actie 0% is genoeg. ’s Morgens togen we naar het pleintje bij de Jumbo in Bergeijk. Ja we weten dat het een doordeweekse dag is en dat veel mensen moeten werken, maar ook het weer was ons enigszins te goed gezind. We hadden helaas minder belangstelling om onze actie kracht bij te zetten, maar ondertussen is de lokale politiek en de regionale krant toch aanwezig geweest! Ook zijn we al enkele keren met de SP in overleg over de actie en hebben we samen met hen het Zwartboek uitgereikt aan Vestia. Helaas kwam daar een zeer onbevredigend antwoord op en gaan ze gewoon op de huidige voet verder. Ook zijn we met de Bond Precaire Woonvormen bezig om de huurverhoging te weigeren, want je moet toch een statement kunnen maken? De druk blijft echter op de ketel bij Vestia maar ook zeker bij ministe

Ons verhaal aan het zwartboek!

Ik woon met mijn man en 3 kinderen sinds 2012 in een woning van Vestia. Helaas als we dit allemaal geweten hadden, wat we nu weten dan waren we niet in dit huis gaan wonen. Het begon met het feit dat in het verleden dit huis vol heeft gestaan met hennep! Heerlijk (ahum) we werden gelijk dolfijn toen we de eerste keer de deur binnen stapte en het gehele huis was zwart al dan niet zo geverfd. De complete Elektra was gesaboteerd en alle ventilatiegaten waren dicht gepurd. Jeetje, maar we hebben zelf 2 rechterhandjes en kunnen en willen best wat doen om onze woning weer netjes en er weer een thuis van te maken. Niet wetende dat Vestia vervolgens overal zijn handjes van aftrok. Geen nieuwe keuken, waar de keukenkastjes ongeveer 5cm dik waren door wateroverlast, geen nieuwe stoppenkast, want dit hadden we zelf gedaan?? Geen nieuwe badkamer die zwart zag van de schimmels en overal waren de ventilatiegaten dicht. Buiten viel de verf samen met de bijbehorende stukken kozijn zo op de gron