Doorgaan naar hoofdcontent

Het Zwartboek heeft heel veel reacties!


Weten jullie nog dat we aan de deur zijn geweest met het Zwartboek over Vestia. Wij als Bewonerscommissie Bergeijk hebben ook vele reacties ontvangen en we gaan dan ook mee om het Zwartboek fysiek uit te reiken aan de BOBO’s van Vestia.

We willen de directie wel eens een metertje kleiner zien worden, als ze de reacties onder ogen krijgen. Het rapportcijfer wat Vestia krijgt van de huurders haalt de 4,5 niet, maar volgens Vestia is dit een dikke 7! Dat laten we ons toch niet wijs maken?

Waar Vestia goed is in het toveren met cijfertjes, ook voor de belasting en de banken, etc.  Weten ze overal ook de beste cijfers boven te halen als het over de “dienstverlening” gaat, echter weet men voor de minister de cijfers nog dieper in het rood te brengen, zodat ze de huurders nog langer en een  nog grotere poot uit kunnen draaien. Torenhoge huur en geen onderhoud of echt prutswerk.

Dat pikken we als huurders niet meer en Vestia kan hoog en laag springen, maar deze keer gaan ze het echt niet meer winnen, als het aan heel veel huurders ligt. De ogen van de directie van Vestia, maar ook van Minister Ollongren en de Autoriteit Wonen moeten open gaan! 

Hoeveel daklozen wil dit kabinet erbij krijgen, want als het zo doorgaat hebben we volgend jaar 65000 extra daklozen erbij. De huren rijzen de pan uit en de minister vraagt om moreel appèl!
Dat woord staat echter niet in het woordenboek van Vestia en de minister weet niet hoe A-sociaal een sociale woningcorporatie kan zijn.

Op woensdag 20 mei om 13.30u kunt u digitaal bij de uitreiking van het Zwartboek zijn en in de loop van de komende week komt de link via Zoom! Doen jullie mee, want het lijkt ons ook mooi om het gezicht van de directie van Vestia te zien als niet alleen Sandra Beckerman te zien is, maar het liefst nog enkele honderden huurders meer.

Wij zijn erbij!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wordt 2020 een jaar om nooit te vergeten?

Gaan we er voor zorgen dat 2020 een jaar wordt om nooit te vergeten door Vestia op haar taken te wijzen en dat er dan ook maar eens iets aan gedaan gaat worden. Wat gaan we ons best weer doen! We hebben een aantal zaken die door het gehele land spelen en willen deze U tonen. Maakt U hetzelfde mee of ziet U het om U heen gebeuren? Stuur ons een bericht of reageer op de blog, want zonder uw hulp kunnen we niet! We gaan nu echt ervaringen vanuit het gehele land erbij betrekken om zo Vestia te dwingen. Het kan en mag zo niet verder gaan! Er dreigt weer een huurverhoging van god weet hoeveel aan te komen! De verhoging zou enkel de inflatie zijn, echter dat is al lang niet meer op te brengen. De inflatie bedraagt over 2019 2,63%! Dat betekent dat sinds 2011 de huren zowat verdubbelt zijn en het onderhoud, duurzaamheid en leefbaarheid neemt enkel verder af. We zullen er iets aan moeten doen!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Waar zijn we de laatste weken weer allemaal mee bezig geweest, want stil zitten gebeurd echt niet al lijkt het soms wel zo.   Op 23 juni hadden we in Bergeijk een actiedag georganiseerd met de SP-actie 0% is genoeg. ’s Morgens togen we naar het pleintje bij de Jumbo in Bergeijk. Ja we weten dat het een doordeweekse dag is en dat veel mensen moeten werken, maar ook het weer was ons enigszins te goed gezind. We hadden helaas minder belangstelling om onze actie kracht bij te zetten, maar ondertussen is de lokale politiek en de regionale krant toch aanwezig geweest! Ook zijn we al enkele keren met de SP in overleg over de actie en hebben we samen met hen het Zwartboek uitgereikt aan Vestia. Helaas kwam daar een zeer onbevredigend antwoord op en gaan ze gewoon op de huidige voet verder. Ook zijn we met de Bond Precaire Woonvormen bezig om de huurverhoging te weigeren, want je moet toch een statement kunnen maken? De druk blijft echter op de ketel bij Vestia maar ook zeker bij ministe

Ons verhaal aan het zwartboek!

Ik woon met mijn man en 3 kinderen sinds 2012 in een woning van Vestia. Helaas als we dit allemaal geweten hadden, wat we nu weten dan waren we niet in dit huis gaan wonen. Het begon met het feit dat in het verleden dit huis vol heeft gestaan met hennep! Heerlijk (ahum) we werden gelijk dolfijn toen we de eerste keer de deur binnen stapte en het gehele huis was zwart al dan niet zo geverfd. De complete Elektra was gesaboteerd en alle ventilatiegaten waren dicht gepurd. Jeetje, maar we hebben zelf 2 rechterhandjes en kunnen en willen best wat doen om onze woning weer netjes en er weer een thuis van te maken. Niet wetende dat Vestia vervolgens overal zijn handjes van aftrok. Geen nieuwe keuken, waar de keukenkastjes ongeveer 5cm dik waren door wateroverlast, geen nieuwe stoppenkast, want dit hadden we zelf gedaan?? Geen nieuwe badkamer die zwart zag van de schimmels en overal waren de ventilatiegaten dicht. Buiten viel de verf samen met de bijbehorende stukken kozijn zo op de gron