Doorgaan naar hoofdcontent

Huurverhoging van 0% is genoeg!!!! We laten ons toch niet langer kaal plukken???


Tja, wat kunnen we er op zeggen minister Ollongren? Tellen we niet meer volwaardig mee, doen de huurders er niet toe en dat terwijl ze zondag de 10 miljard euro aantikken voor de staatskas door de verhuurdersheffing die de huurders linksom of rechtsom toch zullen moeten betalen.

We vinden het aan de ene kant niet gek dat de corporaties niet meer kunnen investeren in (planmatig) onderhoud of verduurzaming. Dit heeft toenmalig minister Stef Blok (nu minister van Buitenlandse Zaken) allemaal op poten gezet om onder andere Vestia te kunnen behoeden van een faillissement!  Vestia speelt de grote onschuld en doet erg zielig over de hun financiĆ«le positie. 

Wat ik raar vind is dat Vestia dat zelf in zo’n penibele positie zit, zich niet kan inleven hoe dit voor bijna alle huurders van hun corporatie is.  De huren stijgen jaar op jaar maximaal, maar de lonen blijven achter.  Bij de huurders is de rek er ook al jaren uit. Wat krijgen de huurders terug voor die torenhoge huur?   Een stapel stenen en als je geluk hebt ook een dicht dak, maar dat kunnen we niet garanderen. Ook kunnen we niet garanderen dat je niet weg waait in je woning of dat je Cv-installatie in de fik vliegt. 

Zit je door de Corona-crisis plotseling zonder inkomsten of zijn deze drastisch verlaagd dan is het antwoord al van Vestia: Sorry, maar we mogen 5,1% verhogen van de minister en we houden ons netjes aan de wet, dus we verhogen uw huur maar met 4,9%.  De wet zegt dat het mag en we zullen het dan ook maar doen, want als we dat niet doen dan kunnen we ook geen onderhoud plegen.

WELK ONDERHOUD????? Er gebeurt al jaren niets aan onze woningen en de huren blijven maar stijgen, snappen jullie het nog? Wij in ieder geval niet en we vrezen met grote vrezen dat het einde nog altijd niet in zicht is. 

Gisteren ineens komt Vestia weer eens zeer negatief in beeld, want er is voor 2,5 miljoen gefraudeerd! Hoe kan dit in hemelsnaam als je onder curatele staat en een saneringscorporatie bent die onder toezicht staat van de Autoriteit Wonen. Ik krijg hier hele nare en vreemde beelden bij, want minister Ollongren wil niets doen aan de motie Kox om de huren te bevriezen en wringt zich in alle posities om er maar onderuit te komen.  Was het niet de democratie die beslist en de Tweede en Eerste Kamer controleren het kabinet? Moties moeten toch behandeld worden en geprobeerd nageleefd te worden?

Vestia speelt weer de gedupeerde, echter roepen we als bewonerscommissie dat de complete administratie een grote bende is.  Niet alleen administratief qua onderhoud, etc maar zeker financieel !!!

Wij als bewonerscommissie willen minimaal die 2,5 miljoen terug! Wij betalen toch niet voor niets om telkens weer gestraft te worden voor de wanpraktijken van Vestia.

Wij gaan dan ook Actie voeren: Waar  en wanneer?
Dinsdag 23 juni van 11.00 u tot 16.00 u op de Elsenhof (ter hoogte van de Jumbo) in Bergeijk.

U bent van harte welkom en misschien kunnen we u helpen om in huurverhogingsstaking te gaan, want we laten ons toch niet langer kaal plukken?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wordt 2020 een jaar om nooit te vergeten?

Gaan we er voor zorgen dat 2020 een jaar wordt om nooit te vergeten door Vestia op haar taken te wijzen en dat er dan ook maar eens iets aan gedaan gaat worden. Wat gaan we ons best weer doen! We hebben een aantal zaken die door het gehele land spelen en willen deze U tonen. Maakt U hetzelfde mee of ziet U het om U heen gebeuren? Stuur ons een bericht of reageer op de blog, want zonder uw hulp kunnen we niet! We gaan nu echt ervaringen vanuit het gehele land erbij betrekken om zo Vestia te dwingen. Het kan en mag zo niet verder gaan! Er dreigt weer een huurverhoging van god weet hoeveel aan te komen! De verhoging zou enkel de inflatie zijn, echter dat is al lang niet meer op te brengen. De inflatie bedraagt over 2019 2,63%! Dat betekent dat sinds 2011 de huren zowat verdubbelt zijn en het onderhoud, duurzaamheid en leefbaarheid neemt enkel verder af. We zullen er iets aan moeten doen!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Waar zijn we de laatste weken weer allemaal mee bezig geweest, want stil zitten gebeurd echt niet al lijkt het soms wel zo.   Op 23 juni hadden we in Bergeijk een actiedag georganiseerd met de SP-actie 0% is genoeg. ’s Morgens togen we naar het pleintje bij de Jumbo in Bergeijk. Ja we weten dat het een doordeweekse dag is en dat veel mensen moeten werken, maar ook het weer was ons enigszins te goed gezind. We hadden helaas minder belangstelling om onze actie kracht bij te zetten, maar ondertussen is de lokale politiek en de regionale krant toch aanwezig geweest! Ook zijn we al enkele keren met de SP in overleg over de actie en hebben we samen met hen het Zwartboek uitgereikt aan Vestia. Helaas kwam daar een zeer onbevredigend antwoord op en gaan ze gewoon op de huidige voet verder. Ook zijn we met de Bond Precaire Woonvormen bezig om de huurverhoging te weigeren, want je moet toch een statement kunnen maken? De druk blijft echter op de ketel bij Vestia maar ook zeker bij ministe

Ons verhaal aan het zwartboek!

Ik woon met mijn man en 3 kinderen sinds 2012 in een woning van Vestia. Helaas als we dit allemaal geweten hadden, wat we nu weten dan waren we niet in dit huis gaan wonen. Het begon met het feit dat in het verleden dit huis vol heeft gestaan met hennep! Heerlijk (ahum) we werden gelijk dolfijn toen we de eerste keer de deur binnen stapte en het gehele huis was zwart al dan niet zo geverfd. De complete Elektra was gesaboteerd en alle ventilatiegaten waren dicht gepurd. Jeetje, maar we hebben zelf 2 rechterhandjes en kunnen en willen best wat doen om onze woning weer netjes en er weer een thuis van te maken. Niet wetende dat Vestia vervolgens overal zijn handjes van aftrok. Geen nieuwe keuken, waar de keukenkastjes ongeveer 5cm dik waren door wateroverlast, geen nieuwe stoppenkast, want dit hadden we zelf gedaan?? Geen nieuwe badkamer die zwart zag van de schimmels en overal waren de ventilatiegaten dicht. Buiten viel de verf samen met de bijbehorende stukken kozijn zo op de gron